خبرهای روز

مهمترین اخبار ایران و جهان

خبرهای روز

مهمترین اخبار ایران و جهان

ـ مهمترین مساله در شرایط فعلی رسیدن به جبهه متحد است

محسن رضایی:
ـ مهمترین مساله در شرایط فعلی رسیدن به جبهه متحد است
ـ دیدار رییس‌جمهور با سران اصولگرا نشانه هوشیاری مقام‌های سیاسی است

تاریخ خبر : 1389/08/22


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که جایگاه آموزش و پرورش در کشور باید ارتقاء پیدا کند، گفت: اگر قبول داریم همه خانواده‌های فعلی ایرانی و مردان و زنان آینده از دل آموزش و پرورش بیرون می‌آیند این نهاد باید ارتقاء جایگاه یابد تا بتواند رسالت خود را بر دوش بگیرد.


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن رضایی در نشست خبری در حاشیه جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: مباحث مطرح شده در مجمع طی هفته‌های اخیر پیرامون دو موضوع آموزش و پرورش و امنیت فناوری و ارتباطات بوده است.

وی با بیان این‌که طی هفته‌های گذشته سیاست‌های کلان پیشنهادی در رابطه با آموزش و پرورش نهایی شده است و این بحث‌ها ادامه دارد، توضیح داد: از امروز سیاست‌های کلی مربوط به امنیت و فناوری اطلاعات و ارتباطات در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان این‌که قبل از نهایی شدن سیاست‌ها آن‌ها را خدمت رهبری می‌فرستیم تا مورد مطالعه و تصویب ایشان قرار بگیرد، افزود: این سیاست‌ها در نهایت به قوای سه گانه ابلاغ می‌شود تا تبدیل به قانون برای اجرا در کشور شوند.

رضایی با اشاره به این‌که مهمترین مساله در آموزش و پرورش پس از سی سال از انقلاب موضوع بازنگری اساسی در فلسفه آموزش و پرورش در ایران و قوانین و مقررات آن است، گفت: باید بر اساس این فلسفه بازنگری‌های لازم در حوزه استراتژی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها انجام شود و این موضوع در مجمع مورد بحث قرار گرفته شد و نتیجه کار این شد که چه در دولت و چه در عرصه‌ آموزش و پرورش پیشنهادها به مجمع ارائه شوند و مورد بررسی قرار بگیرند.

وی تصریح کرد: در آموزش و پرورش باید به ارتقاء و شکوفایی توجه شود و بینش دانش آموزان در کنار دانش، مهارت و سلامت روحی و جسمی آن‌ها مورد توجه قرار گیرند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دانش آموزان باید بتوانند خود را برای مشارکت جدی و فعالیت در جهت توسعه ملی آماده کنند و باید بینش، دانش، مهارت و سلامت روحی و جسمی آن‌ها همزمان شکوفا شود تا بتواند عناصر مولد‌تر و فعال‌تری در جامعه باشند.

وی با اشاره به این‌که سرعت پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات طی دو دهه‌ اخیر در دنیا بسیار گسترده بوده است، خاطرنشان کرد: نظامات بین‌الملل و دولت‌ها نتوانستند از بعد سیاست‌گذاری و وضع قوانین خود را پا به پای این فناوری برسانند و عقب ماندگی جدی در نظام بین‌الملل نسبت به سیاست‌ها و قوانین لازم برای حفظ حقوق شهروندی، حقوق ملت‌ها و امنیت کشورها مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به عقب ماندگی قابل مشاهده در سازمان ملل، کنفرانس جهانی و دولت‌ها با توجه به پیشرفت فناوری ارتباطات و اطلاعات گفت: اخیرا کشور مشکوکی که مشخص شد اسراییل بوده است حمله سایبری به تمام کشورها از جمله هند، اندونزی، ایران و غیره انجام داده بود، اما بعد که افتضاح آن بیرون آمد اسراییلی‌ها اعلام کردند که قصد حمله به ایران را داشتند در حالی که هند و اندونزی نیز مورد حمله قرار گرفته بودند.

وی با اشاره به این‌که حمله سایبری به کشورهای جهان عمدتا برای جاسوسی اطلاعات بود، تصریح کرد: مشخص شد که اسراییل توانست از ضعف قوانین بین‌الملل و سازمان‌های مسوول در نظام بین‌الملل سوء استفاده کند و از این طریق جاسوسی کشورهای جهان را انجام دهد.

رضایی با اشاره به این‌که در ایران وزارت اطلاعات، مخابرات، نیروهای مسلح و شش دانشگاه بزرگ وارد مقابله با حمله سایبری شده است، افزود: امروز در ایران، هند و اندونزی این حادثه تحت کنترل آمده و حرکت جهانی در مقابل این سوء استفاده در حال شکل گیری است و در ایران از سوی سازمان‌های مربوطه پیشرفت‌های خوبی انجام شده و بسیاری از مراکز مورد نفوذ پاکسازی شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این‌که در کنار توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید در سیاست‌های کلی به طور همزمان در بعد امنیت تلاش کنیم، اظهار کرد: نظام جامع و فراگیر در سطح ملی و ساز و کار مبنایی برای امن سازی ساختارهای حیاتی مهم و حساس در حوزه‌ فناوری باید به وجود آید و ملاحظات امنیتی هم در رابطه با توسعه‌ نرم افزاری و سخت افزاری کشور مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: باید تلاش بین‌المللی صورت گیرد و کنوانسیون‌های مربوطه و قوانین بین‌الملل، در این زمینه به وجود بیایند و همکاری جهانی در مقابل خرابکاری‌های اطلاعاتی و ارتباطی که بخشی از جنگ نرم تلقی می‌شوند و در زمینه جاسوسی و موارد دیگر است صورت پذیرد و این حرکت باید به صورت دسته جمعی و بین‌المللی با کمک همه کشورها اتفاق افتد.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست، رضایی در پاسخ به پرسشی در رابطه با دیدار رییس‌جمهور با سران جریان‌های اصولگرا و ادامه این دیدارها گفت: هر نوع اقدامی در این رابطه را مثبت می‌دانم چراکه امروز نیاز به یک انسجام ملی پیرامون نظام و رهبری برای مقابله با تهدیدها و فشارهای بین‌الملل هستیم. لذا این قبیل اقدامات در کشور مثبت و نشانه هوشیاری مقام‌های سیاسی ایران است، البته در رابطه با ادامه این امر اطلاعی ندارم اما می‌دانم که این تمایل در بین نیروهای دلسوز انقلاب وجود دارد.

وی همچنین در جواب سوالی مبنی بر این‌که کمیته‌ای سه نفره در جهت بالا بردن ظرفیت وحدت ایجاد شده است ولی از طیف‌های منتقد اصولگرا در این رابطه دعوت نشده است، گفت: این ابتدای راه است و باید روشن شود قرار است وحدت روی چه محورهایی صورت پذیرد و وحدت در انتخابات مجلس نهم مد نظر است یا مقابله با تهدیدها و تحریم‌ها. پس اگر انتخابات مد نظر باشند، باید دید آیا جناحی حرکت می‌شود و یا خیر. بنابراین بحث‌ها مختلف است.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی در رابطه با نظارت‌های انجام شده در جهت تحقق اهداف چشم‌انداز گفت: قرار است همایشی از سوی دبیرخانه و مرکز مطالعات استراتژیک پیرامون گسترش کار انجام شود و مجمع نیز در این زمینه پیرامون تحقق اهداف چشم‌انداز اقداماتی انجام خواهد داد.

رضایی در جواب این سوال که آیا فعالیت زودهنگام در رابطه با ورود به بحث انتخابات مجلس نهم مسائل دیگر در کشور را تحت الشعاع قرار نمی‌دهند، گفت: همین طور است و امروز مهمترین مساله که با آن مواجه هستیم این است که به یک جبهه متحد برای ایستادگی ملی برسیم و در مقابل تهدیدها و تحریم‌ها پیرامون نظام و رهبری متحد عمل کنیم.

وی با تاکید بر این‌که باید تدبیری به خرج داده شود تا تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم، گفت: ملت و دولت می‌توانند این بحران‌ها را تبدیل به فرصت کنند همانطور که در دوره دفاع مقدس پس از سال‌های طولانی اقتدار خود را به دست آوردیم و امروز پس از گذشت بیست و چند سال از جنگ ملت ایران به وضعیت فعلی رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به تحریم‌هایی که مورد خواست دولت و ملت نبوده است، گفت: باید بتوانیم این تحریم‌ها را به یک فرصت تاریخی بزرگ تبدیل کنیم و در این زمینه لازم است فعالان و نیروهای سیاسی ما این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند و وارد سایر مسایل فردی و جناحی نشوند چراکه امروز اولویت را باید به مسائل ملی و نه به مسائل جناحی داد.

رضایی با بیان این‌که ملت و دولت‌ها امروز توانسته‌اند به خوبی تحریم‌ها را کنترل کنند، تصریح کرد: انتظاری که دشمنان داشتند این بود که با فشار و تحریم‌ها ظرف دو ماه در ایران بحران‌هایی ایجاد شود اما این اتفاق نیفتاد و امروز با هوشیاری خوب دولتمردان و فعالان سیاسی باید در این راستا اقدام کرد البته این امر کافی نیست و باید به جای شعار دادن عمل و همکاری‌ها را بیشتر و صفوف را فشرده‌تر کنیم که تحریم‌ها و تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی مبنی بر اختلاف اسرائیل و آمریکا در رابطه با اعمال تحریم به ایران و حمله نظامی گفت: اختلافات جدی است، چرا که اسراییلی‌ها و طرفداران جنگ و جمهوری‌خواهان آمریکا مدعی هستند تحریم‌ها اثر نداشته و باید حمله نظامی اتفاق بیفتد اما دموکرات‌ها اعتقاد دارند که اگر تحریم‌ها تا به حال نتیجه نداده است در آینده اثر می‌گذارند پس اختلاف جدی وجود دارد و یک دو راهی به وجود آمده است.

رضایی افزود: عقلای آمریکا به این نتیجه باید برسند که هر چه فشارها را بیشتر کنند ناکام‌تر خواهند بود و در کنار آن‌ها افراطی‌تر‌ها به دنبال گزینه‌های نظامی هستند اما هیچ کدام این‌ها نقش آفرین نیستند و ملت و دولت ایران است که می‌تواند با ایستادگی خود در مقابل تهدیدات نقش آفرین باشند پس باید ایستادگی خود را دو چندان کنند.

انتهای پیام

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد