خبرهای روز

مهمترین اخبار ایران و جهان

خبرهای روز

مهمترین اخبار ایران و جهان

اختصاصی فارس/ طی نامه‌ای به وزیر کشور؛

اختصاصی فارس/ طی نامه‌ای به وزیر کشور؛
نمایندگان مجلس خواستار اجرای قانون معطل مانده برای استقلال "شهرستان ری " شدند

خبرگزاری فارس: نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به محمد نجار وزیر کشور خواستار اجرای قانون معطل مانده استقلال "شهرستان ری " شدند.


به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، بیش از 25 تن از نمایندگان تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر و همچنین نمایندگان دیگر شهرهای استان تهران طی نامه‌ای به وزیر کشور خواستار اجرای قانون معطل مانده استقلال شهرستان ری شدند.

متن نامه به شرح زیر آمده‌است:

وزیر محترم کشور
برادر گرامی جناب آقای مصطفی نجار
سلام علیکم
احترام مستحضرید که شهرستان ری با قدمت چندی هزار ساله و سابقه فرهنگی و پهنه جغرافیایی وسیع و جمعیت بالا و ظرفیت‌های ممتاز در زمینه‌های گوناگون دارای هویتی دینی و ارزشی می‌باشد که همچون با پایتخت و تداخل مدیریتی مشکلات عدیده‌ای برای شهرستان بوجود آورد که نیازمند عزم و اراده مسئولین خصوصا وزارت کشور جهت ارتقا سطح مدیریتی این شهرستان است که ذیلا به نکاتی در این خصوص به نحو اجمال اشاره‌ای می‌شود.

الف- هویت قانونی شهرستان
قانون تقسیمات کشوری تصریح دارد که شهر ری یک شهر مستقل است از جمله آنکه ری طبق مصوبه مهر ماه 75 دارای کد تقسیماتی 162 شده و به موجب آن دارای ساختار مشخص و مجزا از شهر تهران می شود. بدیهی است که مرکز یک شهرستان طبق قانون همان شهرستان است و در هیچ کجای کشور سابقه ندارد که مرکز یک شهرستان در محدوده، شهرداری و محدوده تقسیماتی شهرستان مجاور باشد.

ماده 14 قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری همه نهادها و سازمان‌ها را موظف می‌کند تا محدوده کلیه واحدهای تقسیمات کشوری را رعایت کنند و در چهارچوب مرزهای تقسیمات کشوری مصوب به تعریف محدوده شهرها و جرائم خود پردازند وجود شهرداری مناطق 20، 19، 15 و ... زیر نظر شهرداری تهران و شورای شهر به صورت آشکار تداخل و مدیریت در شهرستان است.

طبق تبصره 3 ماده 7 قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری، مرکز شهرستان جز همان شهرستان بوده و باید شهرداری مستقل داشته باشد اما شهر ری به عنوان مرکز شهرستان ری تا کنون فاقد هر گونه سازمان اداری شهر و شهرداری مستقل بوده که این امر خلاف قانون است.

ب- نقض قانون حریم
ماده 2 قانون تعریف محدوده حریم شهر و روستا مصوب 1384 مجلس شورای اسلامی تاکید مجلس شورای اسلامی در تفسیر یکی از بندهای ماده 99 قانون شهرداری‌ها که ناظر بر اختلاف بین حریم شهر تهران و شهرستان‌ ری انجام شده، تاکید می‌کند که حریم موجود شهرهایی که برخلاف تقسیمات کشوری در محدوده شهرستان‌های مجاور قرار دارد باید اصلاح شود تا از تداخل حریم‌ها جلوگیری شود کاری که تاکنون انجام نشده است.

ج- مغایرت با قانون اساسی:
شورای نگهبان در جوابیه‌ای که در آبان ماه 81 صادر نموده است به مغایرت عدم وجود شورای شهر مستقل در شهر ری با اصل یکصدم قانون اساسی تاکید دارد چرا که در این اصل برای هر شهر شورای شهر جداگانه‌آی در نظر گرفته شده است. باید یادآور شد مصوبات و تقسیمات شورای هر شهر برای همان شهر الزام آور بوده و می‌توان گفت هیچ یک از مصوبات و تصمیمات شورای شهر تهران در محدوده شهر دیگری نظیر شهر ری وجاهت قانونی نداشته و هیچ الزامی برای اجرای آن از سوی مدیریت شهرستان وجود ندارد.

د- نظریه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا

هیئت مذکور به عنوان منتخب مجلس هفتم بوده و ناظر بر انتخابات دوره سوم شوراهای شهر و روستا می باشد به صراحت انتخابات شوراهای تهران را خلاف قانون اساسی و غیرقانونی دانسته و به مسئولین مربوطه مکرر تذکر داده است.

ه- نظریه کمیسیون اصل 90 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی
با تقاضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در مجلس هفتم به کمیسیون اصل 90 و بر پایه بررسی‌های حقوقی وم میدانی و بهره‌مندی از نظرات حقوقی و برگزاری جلسات از جمله مورخ 88.7.28 با حضور حضرتعالی و سایر مقامات عالی و مرتبط با موضوع پرونده و متعاقبا بازدید هیئتی از نمایندگان برگزیده مجلس شورای اسلامی (جناب آقای فدایی) و وزارتخانه‌های کشور و مسکن و شهرسازی و شهرداری تهران این نتیجه حال گردید که استقلال شهرستان ری با وجود بهره‌مندی از مدارک استوار قانونی نقض می‌شود و این موضوع در خلال گزارشی که در جلسه مورخ 89.4.27 این کمیسیون مطرح و نهایتا چنین مقرر شد:
1- شهرستان ری به لحاظ قانونی، مستقل بوده و تداخل دستگاه‌های اجرایی در امور آن فاقد وجاهت قانونی است.
2- کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند تحت مدیریت واحد شهرستان (فرمانداری) اداره شوند.
3- الزامات مربوط به یک شهرستان در تمام زمینه‌ها به خصوص وجود شورای شهر و شهرداری مستقل رعایت شود.

و- نظریه استانداری تهران
در دیدار هیئت رئیسه مجمع نمایندگان تهران با استاندار و معاونین ایشان در محل استانداری به مشکلات شهرستان ری پرداخته شده و متفقا به رفع موانع تداخل مدیریت و استقلال کامل شهرستان تاکید شد.

ز- نظریه ریاست محترم جمهوری:
در ماه‌های اخیر نشان‌هایی از عزم راسخ هیئت دولت و رئیس جمهور برای اجرا شدن این قانون بر زمین مانده و تحقق انتظار چندین ساله مردم شهر ری به چشم می‌آید که موجب خرسندی است که مشخصا ریاست محترم جمهوری در دیدار معتمدین شهرستان به این مطلب تاکید نمودند.

ک- نظریه نماینده محترم ولی فقیه و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع):
آیت‌الله غیوری نماینده ولی فقیه بارها پیگیر موضوع بوده و در خطبه‌های نماز جمعه اشاره نمودند و طی نامه شماره 12204/ س مورخ88.10.23 از ریاست جمهوری خواستار رسیدگی به موضوع شده‌اند.

همچنین آیت‌الله ری شهری به عنوان تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) بارها در مصاحبه‌های خود خواستار اجرای قانون و رفع موانع استقلال شهرستان شده‌اند.

با توجه به مراتب فوق مجمع نمایندگان تهران از حضرتعالی انتظار دارد تا با اقدام بایسته خود نسبت به اجرای قانون و مفاد نامه کمیسیون اصل 90 و مطالبه عمومی مردم و مسئولین عاجلا اقدام نمایند.
با تشکر.

بر پایه این گزارش در این نامه اسامی سید شهاب‌الدین صدر، احمد توکلی، حسین فدایی، غلامرضا مصباحی‌مقدم، مرتضی آقاتهرانی، الیاس نادران، سید رضا اکرمی، علی مطهری، روح الله حسینیان، علیرضا محجوب، علی اصغر زارعی، حمید رسایی، علیرضا مرندی، اسدالله بادامچیان، فاطمه آلیا، بیژن نوباوه، فاطمه رهبر و چندی دیگر از نمایندگان تهران به چشم می‌خورد.
انتهای پیام

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد